Biologisch verantwoord

Afgelopen zaterdag zijn we naar de Noordermarkt geweest. De Noordermarkt ligt om de hoek bij de Lindengracht, waar mijn eerste huisje was. Een ienie-mienie 2-kamer appartementje waar de vader van mijn ex en zijn oom Simon druk aan het verbouwen waren geweest voor ons. Schuin boven restaurant Toscanini. Mijn ex had voortdurend van die mooie woordenwisselingen met grootse en passionele Italiaanse gebaren met de Italiaanse eigenaar van dit restaurant, die beweerde dat de parkeerplek voor de deur van hem was. Beneden ons woonde tante Jans en daaronder tante Mien, typische Jordanese vrouwen, van het type: "Zeg ’t es schat, wat ken ik voor je betekene…".

Lange intro om uiteindelijk weer bij de Noordermarkt te eindigen. Een typisch zaterdagmarktje met biologische groenten, speciale kaasjes van biologische koeien uit de Achterhoek en dito types achter de kramen. Enge oorbellen op plaatsen waar je ze niet verwacht, zelfgebreide truien en grote laarzen. Grote gebaren makend naar de hemel, want de zon scheen en het was een mooie dag. Zoek je gras-shakes? Hier kan je ze vinden. Biologische aardperen of schorseneren, geteelt door boer Harms uit Herejezusveen? Voila. En een geweldig biologisch verantwoord publiek die alleen Tony Chocolonely repen eten (want slaaf-vrij) en onbespoten koffie drinken.

En het leuke is dat dat onbespoten publiek alle plekken in de cafeetjes om de Noordermarkt bezet houd om koffie (nee, en dat is géén Max Havelaar) en biertjes van de commerciële brouwerijen te drinken. Uiteindelijk blijken het ook maar gewone mensen te zijn!

Een Reactie op “Biologisch verantwoord

  1. Dat is nou hezelfde als iemand die besloot vegetarier te worden,het 2 maanden volhoud,maar na een avondje stappen ,zoveel gedronken,dat ze het vergeet…en als afsluiting van de avond een lekker broodje shoarma gaat eten…whahaha….moi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s