Toetje naast het toilet

In de "Delicious" stond een artikel over de Haarlemmerdijk in Amsterdam. De Haarlemmerdijk is al een tijdje weer helemaal hot. Tig jaar geleden, toen ik op de Lindengracht woonde, was dat nog niet zo. Het was een buurtje waar het niet zo prettig vertoeven was, maar waar wel (voor die tijd) heel exotische winkels waren. Maar het is helemaal goed gekomen met de Haarlemmerdijk.

Dus na een middagje slenteren langs een unieke snoepwinkel (Papa Bubble, echt even checken!), voortreffelijke delicatessenwinkels, keukenwinkels, sapjesmakers, een biertje bij de Blauwe Druif en nog een biertje bij Rosereijn wilde ik graag bij Da Noi eten. Een Italiaan met een levende menukaart, oftewel oberettes die het menu, uit hun hoofd, in gebroken Engels en Nederlands opnoemen. 

Da Noi komt er behoorlijk slecht vanaf in de bekende restaurant sites op internet: over het eten is iedereen het redelijk eens (goed tot uitstekend) maar de bediening: ongeduldig, eigenzinnig, onbeleefd, weird… Het is maar waar je je druk over maakt. Het is gewoon een restaurant waar je niet heen moet gaan voor een snelle hap. En hé, het zijn Italianen: het zou raar zijn als die zich niet Italiaans gedroegen.

Anyway, ze zaten helemaal vol, maar als we om zes uur kwamen en om acht uur weer weg gingen zou het net lukken. Helaas bleek twee uur te krap om van het hele menu, 5 gangen – soep, antipasti, pasta, vlees of vis en dessert, te genieten, dus na de pasta werden wij, onverbiddelijk maar met duizend excuses gevraagd of we espresso wilden. Toch wilde ik ook hun tiramisu en de creme caramel proeven en had ik gezien dat achterin de zaak een piepklein klaptafeltje voor het personeel stond. Tussen de counter van de keuken en het toilet in. En het bleek de perfecte plek om nog even na te tafelen! Toen wij uiteindelijk om kwart voor negen weggingen stonden de volgenden alweer te wachten voor het tafeltje. Hun tafel zou pas om half tien beschikbaar zijn…

Volgende keer reserveren we maar, zodat we ook nog de dorade of de kreeft of de varkenshaas of de zalm of de … kunnen proeven.

Advertenties

3 Reacties op “Toetje naast het toilet

  1. hmm… klinkt wel lekker… jullie hebben je in ieder geval vermaakt toch?!

  2. Haha,indien het de moeite is en het niet OP het toilet word geserveerd,zou ik precies hetzelfde doen!
    groetjes Sil

  3. al moest ik in de keuken staan… 🙂

    Hoe was de tiramisu??? (kwijl, kwijl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s