BICKEN

Voordat ik ergens ga eten check ik eerst even de menukaart via internet. Noem het voorpret, noem het neurotisch maar een restaurant kan nog zo prachtig en stylish zijn ingericht, als er niets op het menu staat wat mij bevalt hoef ik er niet te eten.

Afgelopen vrijdag had ik mijn zinnen gezet op BICKEN eten en drinken . Bereid u maar vast voor, want deze naam ga ik nog ongeveer vijf keer noemen in dit stukje. Onverhoopt moest ik de reservering verzetten maar gisteren gingen we dan toch.

BICKEN zit op de Overtoom, een stukje Amsterdam dat weer helemaal meetelt. De straten achter de Overtoom worden sinds een paar jaar bewoont door yuppen en dientengevolge (wow, mooi woord) vestigen zich er steeds meer restaurants. Mooi vind ik dat, al die oude straten, die vroeger slechts een doorgangsweg waren naar het centrum worden helemaal gepimpt en ge-upgrade. Kijk naar de Haarlemmerdijk en -straat. Ongeveer 10 jaar geleden was het niets, duistere cafes en groepjes junks die om coffeeshops heen zwermden en nu, aparte winkeltjes, traiteurs, restaurants, het kan niet op!

Maar, we gingen naar BICKEN (da’s inmiddels 3 haha). Het interieur is prima, check maar op de site, maar zoals gezegd, dat vind ik niet zo spannend. Wat ik heel leuk vind is dat ze een klein barretje hebben, waar je, voordat je aan tafel gaat, even iets kan drinken.

Afbeelding_9Meestal nemen Erwin en ik allebei andere gerechten en degene die eersthet gerecht zegt, mag het "hebben". Dit keer waren de coquilles hetonderwerp van gevecht, maar Erwin sloot een compromis en besloot voorde gamba’s te gaan. Die uiteindelijk de betere keus waren, maar ja he, ik ben nou eenmaal een sucker voor coquilles.

We gingen voor de whole sha-bang, en qua tussengerecht was ik er snel uit: soft shell crab. Simpel maar erg lekker en ik hou wel van "met je handen eten". Erwin ging voor de tonijn, die heel verrassend een Marokkaans bijsmaakje had. Voor Erwin was de keuze voor het hoofgerecht simpel: entrecote met bearnaise. Ik nam de zeewolf, die heerlijk was gedecoreerd met een dun fliebertje italiaans vetspek. En toe de creme brulee als klein zoetje.

Bij iedere gang werden we enthousiaster. Wat een feest bij BICKEN. Heerlijke gerechten, leuke bediening en we konden de koks bespieden die ook goed proeften van wat ze allemaal aan het maken waren.

U weet misschien nog wel dat bij in het vorjaar bij Blauw Aan De Wal gegeten hebben en daar ook zeer enthousiast over waren. Maar om eerlijk te zijn: ik heb gisteren lekkerder bij BICKEN gegeten. De gerechten waren minder zwaar en als je let op zeker prijs/kwaliteit, is BICKEN (en dat was 6!) gewoon top!

Advertenties

Een Reactie op “BICKEN

  1. ha fijn! Ik ben van de zwarte lijst qua reageren op eet-logjes 🙂

    Maar euh… ik ben niet zo heel visserig maar desalniettemin (ha! ik ken ook een paar mooie woorden) fijn dat jullie zo genoten hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s