Grote beurt

Joep had vandaag een afspraak bij de dierenarts. Er moest één kies getrokken worden en er moest tandsteen weggehaald worden.

Nuchter sinds 20.00 uur gisteravond dus enorm chagrijnig (Joep dan hè) heb ik hem vanmorgen in zijn mandje gepropt. Het hielp ook niet echt dat we, toen we uit de lift kwamen, Escortmeisje met haar hondje Monster tegenkwamen. En Monster moest natuurlijk even tegen Joep in zijn mandje blaffen. De lafaard, dan durft-ie wel, ja.

Omdat hij toch onder narcose moest, had ik de dierenarts ook maar meteen opdracht gegeven om even een mani- en pedicure bij hem uit te voeren en even zijn oren schoon te maken. Verder heeft hij een beetje een na-ijlend rechteroog (gaat later dicht dan zijn linkeroog, wat hem een nogal Addams-family-achtig oogopslag geeft).

Om één uur mocht ik bellen hoe het met hem ging. Het resultaat van deze exercitie: vijf (5!!!) kiezen en een hoektand verwijderd wegens ontstekingen èn zalf mee voor zijn oren.

VIJF kiezen eruit: wat krijg ik straks in godsnaam mee naar huis? Een kat die slissend miauwt? Een mispelende oude-van-dage met ingevallen bekje vanwege een missende rechterhoektand? Kan hij uberhaupt nog wel zijn brokjes eten of krijg ik astronautenvoeding mee? God beter het, ik heb net een zak brokken tegen tandsteen gekocht. Da’s dus ook overbodig als er toch niets meer in dat bekje zit. Om maar niet te spreken over het feit dat ik die zalf never nooit niet in zijn oren ga krijgen zonder zelf aan flarden geript te worden.

Ik heb spijt dat ik naar de dierenarts heb geluisterd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s