Eten in het donker

Donker1_2Donker, duister, inktzwart, hoe donker kan donker eigenlijk zijn? Ik kan me er geen voorsteling van maken. ’s Nachts is het donker maar er is altijd wel een sprankje licht van een straatlantaan, de maan, een wekkerradio of de sterren.

Ik verheugde me dan ook erg op ons etentje voor Erwins’ verjaardag in CTaste, een "duister" restaurant (en dan hoor je nu een enge stem WHAHAHAAAAA gillen). Ik maakte me wel ietwat zorgen. Ik bedoel, die obers zijn slechtziend en wel ervaren, maar zouden die dan nooit es mis grijpen als ze de tafel afruimen (begrijp je, he, wink wink?).

Donker2Je komt het restaurant binnen via een helder verlichte lounge met jaren 50, diner-achtige banken. De ober, die jou aan tafel komt bedienen komt zich voorstellen, vraagt of je vlees-,vis- of een verrassingsmenu wilt en neemt je mee de donkere zaal in. In polonaise volg je hem naar je tafel. Wow, het is donker daar, je kan het je nauwelijks voorstellen. Aan tafel kan je even wat rondvoelen: okee, bestek rechts, hier een servet, oeps, daar gaat m’n glas.

Eten gaat het best met een vork en een hand, om te voelen waar wat ligt. Om heel eerlijk te zijn: het eten was niet bijzonder geweldig maar vooral heel erg gericht op de diverse smaken. Ik geloof ook niet dat je hierheen gaat om het eten, maar wel om de aparte ervaring om totaal in het donker te zitten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s