Hoera voor de woensdag

Goede initiatieven, daar hou ik van. Vooral als dat ook te maken heeft met lekker eten in een leuke omgeving.

Door een stom toeval (files en ongelukken op weg naar mijn schoonouders, dus de afspraak maar verschoven) waren we gisteren helaas gedwongen om uit eten te gaan. Thuis waren alle kasten leeg. Hmm, dit riekt naar voorbedachte rade, zou Peter R. in de voice-ver gezegd hebben met zijn afgeknepen stemmetje.

Ik zag mijn kans schoon en stelde voor om naar de Colour Kitchen te gaan. De Colour Kitchen is een geweldig initiatief: een restaurant waar leerlingen van het ROC stage lopen onder de bezielende leiding van Ben van Beurten, hiervoor chefkok bij Fifteen van Jamie Oliver.

Na een gezellig cocktailtje aan de bar mochten we plaatsnemen aan de tafel die aan de keuken grenst. Aardige jongens, die koks, met zelfs af en toe tijd voor een praatje. Ze verrasten ons met hun Coulour Teaser, een vier gangen diner bestaande uit allemaal kleine multiculturele gerechtjes: salade van watermeloen met verse tonijn, vitello tonato, soft shell crab, een trio van oester- doperwten en gegrillde tomatensoep prachtig geserveerd in kleine schaaltjes, roodbaarsfilet in curry, merquezworstjes op couscous. Tel daarbij een prettig wijnarrangement op en u begrijpt: wij hebben gesmuld en rolden tevreden en rondgebuikt ons bedje in.

Wie zegt dat je de woensdag niet af en toe eens uitgebreid mag vieren!

Advertenties

5 Reacties op “Hoera voor de woensdag

  1. thad nog leuker kunnen zijn………..

  2. @ Jet: leg ‘ns uit?

  3. Hallo Helene,

    Waar is dit restaurant?
    Lijkt me leuk.

  4. @ Karin: vlak bij de Sloterlas in Amsterdam. Vanaf de rotonde bj de las de Jan van Galenstraat in, het is vlak na de brug. Eet smakelijk!

  5. met mij erbij 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s