e zien er wel beter uit, dat dan weer wel…

Ondanks het irritante commentaar van orakel Johan Cruijff ("Hun zeggen…") zat ik 90 minuten gespannen voor de tv. Gooide mijn glaasje Spa Rood om na de eerste goal en stond op de bank bij nummer twee. En bij de derde… Wow.

Eerlijk is eerlijk: de Italianen hebben veel hipper haar (ook na 90 minuten spelen) dan de Nederlanders en ze zijn plezieriger om naar te kijken. Hoewel deze snit oranje shirtjes ook veel doet voor onze jongens. En ze zingen bijna allemaal het volkslied mee, bij ons hield de helft de kaken stijf op elkaar. Maar WIJ hebben gewonnen.

Vrijdag weer, dan tegen Frankrijk. Tijdens de westrijd zitten we in de auto om Q&L op te halen in Bergen op Zoom. Da’s geen straf, want zo kunnen we genieten met Jack van Gelder, de enige man die voetbalradio zo beeldend kan verslaan dat je het gevoel hebt dat je erbij bent.

Ik ga de boel natuurlijk niet jinxen door de zeggen dat het kat in ’t bakkie is aanstaande vrijdag. De Fransen zijn namelijk van mening dat vrijdag de 13e een geluksdag is. Die idioterie gaat terug tot in de tijd van de Tempeliers. Maar gelukkig zijn de meeste voeballers niet zo belezen, dus de kans is groot dat ze het niet in de gaten hebben.

Hup Holland!

Advertenties

Een Reactie op “e zien er wel beter uit, dat dan weer wel…

  1. sluit me helemaal bij je laatste regel aan (en de rest met een glimlach jaknikkend gelezen!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s