Vakantie, deel 1 – Haute cuisine aan de rivier

Hanke en Ewald hebben ‘s maandags altijd vrij en meestal nemen ze dan de camper mee naar een stil plekje aan de rivier. Lekker kamperen en dan de volgende ochtend weer terug. Zo ook de maandagen dat wij er waren.

We sloegen ons kamp op aan de oever van een kabbelend riviertje, de jongens vermaken zich met vuurtjes stoken, de honden rennen af en aan door het water en wij zitten lekker te kletsen.

Gambas_aan_de_rivierA la minute gemaakte tonijnsalade met heerlijk brood van de bakker in het dorp, confit de canard, gamba’s met tomaat, room en ui en verse basilicum. En da’s nog maar de (late) lunch. We doen een wedstrijd pannenkoeken bakken en merken dat, als je honger hebt, een benzinebrander het snelst is. Bakken op een houtskoolvuurtje is romantischer; conclusie: honger en romantiek gaan niet goed samen.

’s Avonds stoken we de BBQ op en roosteren nog wat entrecotes en lamskoteletten. De honden hebben ondertussen de kruidenboter gepikt en komen, hun bekken aflikkend, weer om de tafel schuimen op zoek naar nog meer lekkere happen.

Het blijft een traditionele rolverdeling: de mannen verzamelen houtvoor het vuur, de vrouwen blijven in het kamp achter en nemen nog eenkoel glas wijn. Zo gaat het al eeuwen.

Als het donker wordt stoken we het vuur lekker hoog op, zetten koffie en genieten nog even na met een eau de vie of een grappa. Op weg terug naar de camping, zo tegen twaalven, liggen de jongens op de achterbank te slapen, stinkend naar rook, hun benen geschramd van de bramenstruiken en vegen houtskool op hun gezicht.

Had ik al gezegd dat het leven mooi is?

Dsc_3794 Dsc_3768Dsc_3275

Dsc_3825 Dsc_3835 Dsc_3840

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s