Hell for heels

"Zet jij de wekker nou maar, dan komt het allemaal wel goed", zei Erwin de dag voordat we in alle vroegte naar Lissabon zouden vliegen. Dus dat deed ik. Nietsvermoedend werden we een uur te laat wakker. Racen naar het vliegveld om net het vliegtuig voor je neus te zien vertrekken. Damn.

Gelukkig zijn wij de mensen er niet naar om in de put te zitten dus boekten we de vlucht om naar de volgende en togen we daarna naar het Heineken Grand Cafe om uitgebreid te ontbijten. En onszelf daarna op een glas champagne te trakteren bij Bubbles. Dat werden er twee en om half een vlogen we blij naar de zon.

Ik had een kamer gereserveerd in Castelo San Jorge, het kasteel dus. Bovenop de hoogste heuvel van de stad met het mooiste uitzicht van de wereld:
Kasteel Kasteel2_2

Lissabon: het is prachtig. De stad is gebouwd op zeven heuvels en de straten in de oude wijken zijn met elkaar verbonden door trappen.Verder zijn er ingenieuze liften en trammetjes verzonnen om zonder al te veel ademnood naar een hoger gelegen wijk te komen.
Dsc_5121Dsc_5226Dsc_5281

Alfama en Barrio Alto, de oudste wijken, vol met obscure barretjes en ienie mienie restaurantjes zijn de mooiste. De taal is niet te verstaan en de muziek zo melancholiek dat je er spontaan van in huilen uitbarst. Nou ja, als je het begrijpt natuurlijk. Want Portugees klinkt mij letterlijk als Russisch in de oren.

En waar de titel van dit verhaal op slaat? Kijkt u hieronder eens naar de steentjes waar heel Alfama en Barrio Alto mee geplaveid zijn. Tuurlijk, zo pittoresk als de neten maar ware enkelbrekers. Ik heb in die vier dagen welgeteld één dame op hoge hakken voorbij zien wandelen, angstvallig balancerend op de stoeprand.  En het is natuurlijk niet voor niets dat we in één straatje op nog geen vijftig meter van elkaar vier orthopedische winkels tegenkwamen waar je gewoon nieuwe benen kon bestellen.
Dsc_5113Dsc_5205 

Advertenties

3 Reacties op “Hell for heels

  1. ja nieuwe benen, die zijn mooi meegenomen 🙂

  2. Oh, ik wil ook!!! Maar ga in december een weekendje naar Delft met vriendje en dat is ook tof!

  3. @ Toaske: Delft! Delft is gaaf. Mooie oude grachtjes en fijne binnenstad. Oeh. DAT wil ik ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s