Gewoon even naar het Museumplein

Eerste kerstdag grepen wij aan om eens lekker te gaan schaatsen op het Museumplein. Het is een prachtige lokatie voor een ijsbaan, met het Rijksmuseum op de achtergrond. We hesen de jongens in een paar feloranje glijders en namen zelf maar eens een warme chocomel op de goede afloop, want kolere, wat was het koud.

Dsc_6329 Dsc_6411Dsc_6388

Vandaag was het weer prachtig schaatsweer en Q&L hadden weer goesting om naar de schaatsbaan te gaan. Goed te begrijpen maar wij hadden echt geen zin om weer een uur te gaan kleumen in de kou. "Dan gaan we toch met de tram," zeiden ze. Erwin en ik keken elkaar aan. Zouden ze het durven? Ze gaan dan wel in hun eentje naar het plein enzo, maar verder zijn ze nog niet geweest Buitenspelen in Amsterdam als je op 6-hoog woont is heel wat anders dan thuis. En Amsterdam is toch wel wat anders dan BergenOpZoom. Maar ja, Q is wel 13… We besloten ze, via de weg die de tram gaat, naar het Museumplein te brengen. Centen mee om schaatsen te huren, iets te drinken te kopen en een tramkaart voor naar huis. Hockeysticks onder de arm en daar gingen ze. Erwin zei stoer dat hij het niet zo spannend vond (jaja…).

(twee uurtjes later)
En ze zijn weer thuis. De barre tocht met de tram terug naar Osdorp is gelukt. Ik wilde dit nog niet eerder opschrijven want ik was bang dat ik ze zou jinxen en ze nooit meer thuis zouden komen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s