Taste of Amsterdam

Donderdagavond bezochten we Taste of Amsterdam, hèt culinaire evenement van deze zomer (volgesn de organisatoren dan hè). Mijn verwachtingen waren niet al te hoog gespannen maar boy, was I wrong!

Prachtige witte tenten, mensen die met een glas in de hand van het ene restaurant naar het andere restaurant zwierven, groepjes vrienden hangend in het gras, twee kookscholen met masterclasses van bekende koks en restaurateurs. En de beste restaurants van Amsterdam en omgeving, dat moet gezegd worden. De kwaliteit van de hapjes was minder en je moest er behoorlijk diep voor in de buidel tasten (zei zij op z’n Hollands). Maar het geheel had een zeer internationale uitstraling en dat had ik niet gedacht.

Wij cruisten met een glas Piper Heidsieck in de hand van Vis aan de Schelde naar Le Garage (waar Joop ongegeneerd met een glas wit in zijn hand de menigte gadesloeg) naar Fifteen (helaas zonder Jamie O.) naar As en Toscanini en Ron Blaauw. Het publiek was apart: makelaars, advocatenvolk en snelle bank jongens gelardeerd met een enorme hoeveelheid gold diggers

Zaterdag stonden we alweer op de gastenlijst. Omdat een broer van Erwin gelinkt is aan de Kleinste Soep Fabriek, waren Q&L uitgenodigd voor een masterclass. Oftewel met een hele bubs kinderen steensoep maken.

Wij bezochten Piper Heidsieck nog maar eens en de mannen vermaakten zich na het soep maken prima. Met een kookschort nog voor en mijn spiegelreflex op hun buik sloerden ze bij de diverse restaurants. En kregen gratis worstjes bij As en mooie champagne glazen. Wat een feest.

En nu zijn ze multiculti bezig op het Sloterplas Festival. Ik heb geen idee hoe laat ze thuiskomen…

Dsc_9500 Dsc_9517 Dsc_9525

Dsc_9514 Dsc_9556 Dsc_9566

Dsc_9603 Dsc_9607 Dsc_9618

Dsc_9627 Dsc_9640 Dsc_9647

En voor nog meer foto’s: KLIK!

Advertenties

3 Reacties op “Taste of Amsterdam

  1. Dat ziet er wel heel tof uit!

  2. Ik zag van de week dat BROOD er ook was, heb je ze gezien ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s