Daar heb je …

Vorig weekend kocht ik, gefrustreerd door de nazi praktijken van het asiel, drie goudvissen. Normaal zijn guppen my favourite choice of fish, maar door de kou waren die niet voorradig. "Maar goudvissen zijn ook heel leuk hoor." verzekerde de dame van de dierenwinkel mij.

Goudvis_springt_uit_vissenkom_2 Ik weet het niet. Goudvis nummer 1 had teveel naar "So you think you can dance" gekeken en na een breakdance act van een uurtje of wat liet hij zondag het loodje. Arm ding. Maandagmiddag bedacht goudvis twee dat hij, als hij heel veel vaart maakte, wel een sprong uit het water kon maken. Hij had waarschijnlijk op Discovery gezien dat je dan zo'n imposante spletsj op het water maakt met veel opspattend water enzo. Helaas. Hij belandde, plat op zijn bek, naast de vissenvaas. Godzijdank zag Erwin het geheel gebeuren en die schoof vis twee snel weer de kom in. Dat was op het nippertje.

Zaterdagnacht besloot vis drie: "Dat wat vis twee kan, kan ik beter. Ik spring boven het water uit, doe een salto mortale en …" Helaas. 's Morgens lag er een zielig oranje flepje naast de kom. Vis drie had te veel ambitie voor een goudvis.

U raadt waarschijnlijk wel wat er op die puntje uit de titel moet komen… Juist ja. Flipper. En vis twee heeft voorlopig het rijk voor zich alleen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s