Niet echt mijn ding

Oh, het publiek in de Stadsschouwburg in Amstelveen. Voor fijn ouderwets kijkplezier hoef je geen kaart voor een voorstelling te hebben. Je nestelt je eenvoudig op een van de niet zo comfortable banken en laat het volk aan je voorbijkomen. Veel grijze dames, maar niet de types met de paarsgespoelde haren, omajurken en dunne ceintuurtjes. Nee, struise vrouwen met kordate stappen: ik ben niet zielig oud aan het worden, ik ben niet bejaard, ik ben een senior burger and proud of it!
 
Dit zijn dames met kekke jasjes, schoenen met iets te moderne hakken, zelf-gekeramiekte knopen aan het vest met uitwaaierende panden. Korte kapsels, rode of paarse hoekige brilmonturen. Felrode lippenstift. De dames die zeggen: "Gek mens ben ik he!". De dames worden veelal begeleid door vriendinnen en heel af en toe door hun echtvriend, waar ze dan hun echtgenoot of partner mee bedoelen, die stevig aan de hand wordt meegenomen. Oudere mannen die zich hip in een jeans hebben gewrongen en overhemden met kleine motiefjes dragen met daar over heen een colbert jasje in een tweedachtige stof. Een sjaaltje dubbelgeslagen om de nek geknoopt.
 
Ik had me enorm verheugd op de voorstelling van Paulien Cornelisse. Haar boekje (Taal is zeg maar echt mijn ding) is supergrappig en de stukjes die ik op YouTube had gezien van haar vorige show deden me meer dan glimlachen. Ik was bijzonder blij dat ik nog aan kaarten kon komen voor de voorstelling in Amstelveen. Maar schrijven is meer haar ding dan theateren, althans bij deze voorstelling. Hoewel dat dan weer mijn ding kan zijn; er kwamen regelmatig lachsalvo's uit meneer naast mij. Maar dat kon heel goed zijn omdat hij zo in het donker even verlost was van zijn kordate echtvriendin en even lekker zichzelf kon zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s