Rundertong met Kerst

“Rundertong?” Quinten keek ons een beetje ongelovig aan toen wij antwoordden op zijn vraag wat we met kerst gingen eten. Wij knikten bevestigend. “Rundertong. Dat moet je langzaam smoren en dan heerlijk met groenten en een aardappelknolselderij puree. Je moet wel even uitkijken als je erin snijdt want er kan door de druk wat water uitspatten.” Ik kon mijn lachen bijna niet inhouden en gruwelde zelf bij het idee om een hele rundertong te koken en te eten. Maar je moet die kinderen een beetje scherp houden toch? Quinten keek ons aan of we debiel waren. “Maar het is toch kerst? Dan moeten we toch lekker eten? Misschien moet ik dan toch wel kerst bij mama vieren”, zei hij. “Je wilt toch niet net zoals half Nederland gaan GOURMETTEN?” zei ik smalend.

(Natuurlijk eten we geen rundertong. Getver. We gaan heerlijk, net zoals half Nederland, gourmetten. Maar dan wel met heerlijk biovlees van Landmarkt en fijne vis en garnalen erbij. Het is tenslotte wel Kerst.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s