Wat te doen met een restje basilicum

Oh, en mocht u toevallig nog een half basilicumplantje hebben staan (want die had u gekocht omdat de gewone bakjes op waren maar man, wat moet je nou met een hele plant?) dan hieronder nog even een kleine richtlijn hoe je binnen tien minuten (misschien wel binnen bijf minuten) een killer pesto kan maken:
Trek de blaadjes en de steeltjes van het basilicumplantje, in de foodprocessor tot klein snijden. Basilicum in kommetje. Restje parmezaanse kaas in de foodprocessor en fijn malen. Parmesan in kommetje bij basilicum doen. Restje pijnboompitten in foodprocessor en fijn malen. Pijnboombitten bij de basilicum en de kaas. Beetje peper, beetje zout, beetje olijfolie, beetje roeren. In potje met deksel, nog meer olijfolie erover heen zodat de pesto “onder water” staat en voila.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s