Arriba tortilla!

Als Levi hier in het weekend is, eten we zondags altijd wat eerder zodat hij “well fed” op de trein naar huis gaat. Vaak een soepje maar ik maak ook wel eens tortillas. Die bereid ik dan de dag van te voren al zodat ze zondagmiddag alleen nog maar 20 minuutjes in de oven hoeven.

Kook twee kipfilets in water met een kippenbouillon blokje en wat chili flakes (van deze bouillon maak ik later weer een lekker soepje). Filets ongeveer 15 minuten laten koken en in rafels trekken. Dan in een grote pan twee uitjes met een paar teentjes knoflook fruiten, twee in stukjes gesneden puntpaprika’s toevoegen en even bakken. Groente uit de pan, kipfilet toevoegen en nog even bakken. Dan de groenten er weer bij, een zakje taco kruiden en een potje taco saus. Eventueel nog een blikje tomaatstukjes en een blikje maiskorrels toevoegen. Even laten pruttelen.

Een mais tortilla (want dat is lekkerder en lichter eten dan gewone bloem tortilla’s) op een snijplank leggen. Wat creme fraiche erop smeren, Een beetje van het kip/groente mengsel erop en de tortilla dichtrollen. Alle tortilla’s in een ovenvaste schaal leggen, creme fraiche erover en ook wat geraspte kaas. Voila. En voor de lekker kunt u er guacamole (twee avocado’s fijnprakken, fijngesneden rode peper en koriander toevoegen, op smaak brengen met zout en peper) en wat creme fraiche erbij serveren en caramba, wat een lekker maaltje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s