Geknevelde dijen

Ondanks alle stress mijnerzijds moeten de hongerige wolven wel gevoed worden. En niets leidt de geest zo af en werkt zo louterend als het vel van een stelletje kippendijen aftrekken. Vanavond eten we dus geknevelde kippendijen in tomatensaus, oftewel Poulet Chasseur, een gerecht uit de klassieke Franse keuken.

Men kope kippendijen. Mocht alles pais en vree zijn en je niet je agressie kwijt hoeft koopt dat kippendijen zonder vel. Wel zo makkelijk. Trek het vel voorzichtig maar vastberaden van de dijen. Leg de dij met de ontvelde kant naar onderen op een snijplank en bestrooi met tijm, zout en peper. Rol de dij op en bindt hem vast met een stukje keukentouw. Doe dit met alle dijen. Snipper een stuk of 4 sjalotten en 2 tenen knoflook. Snijd een bakje kleine champignons in kwarten.

Bak de kip goudbruin in wat olijfolie en haal uit de pan. Fruit de ui en knoflook tot lichtbruin en voeg ene klein blikje tomatenpuree toe. Een minuutje meebakken en dan 200 ml kippenbouillon en 20o ml droge witte wijn (ik had nog een lekkere Chablis staan, dus die kan mooi bij het eten) toe. Kip er weer bij, champignons erbij, 2-3 laurierbladeren en nog wat tijm. Met de deksel op de pan 10 minuten laten sudderen. Na tien minuten een blikje tomaatstukjes toevoegen en zonder deksel nog een half uurtje laten sudderen. Voila, le poulet chasseur est prêt. Gebakken aardappeltje erbij en een haricot vertje en het feest kan beginnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s