Senor, dos mas!

Want wij waren natuurlijk even een Paasweekend in Sevilla. Alwaar wij in het holst van de nacht werden opgeschrikt door een levensechte Paas-processie door “onze” straat.

Mannen/vrouwen met punthoeden, de zogenaamde nazerones of boetelingen dragen kaarsen en lopen (soms blootsvoets) voor een enorm draagbaar van rond de 1000 kilo van goud of zilver met daarop het beeld van hun heilige of een voorstelling uit het paas verhaal. Het is een vreemd en een beetje luguber beeld omdat de punthoeden doen denken aan de Ku Klux Klan maar daar heeft het niets mee van doen. Onder luid gezang en bombastische muziek worden de draagbaren van de “eigen” wijk naar de grote kathedraal gedragen en weer terug. Zo’n tocht kan soms wel zes tot acht uur duren. De volgende dag is het uitkijken met lopen want de straten zijn superglad van al het kaarsvet dat tijdens zo’n processie op straat spettert.

Maar er waren ook minder religieuze aspecten. zoals de stierenvechtersarena waar op eerste paasdag de eerste wedstrijd van het seizoen plaatsvind. Zwarte handelaren boden kaarten bij de vleet aan maar ik bedankte liever. Ik zie mijn vlees liever kant en klaar op een schaaltje bij de slager in plaats van voor mijn neus doodgestoken te worden. En het Real Alcazar: prachtige architectuur en schitterende tuinen in het midden van de stad. En de Paas mis die we onverwacht bijwoonden, waar de koster medelijden met ons had dat wij geen paas kaars hadden en er toen eentje aan ons overhandigde. En El Riconcillo: de oudste tapasbar van Sevilla. En de kathedraal en Triana, het buurtje aan de overkant van de rivier en de norse obers en de tapas en oeh, de sangria.

De foto’s volgen morgen. Meer dan 500 plaatjes uitzoeken neemt iets meer tijd in beslag dan ik dacht. Maar hee, ik heb de tijd 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s