Vreemde combi

De combi is hoogstwaarschijnlijk not done maar vanavond eten we goulash met rabarber. De rabarber als toetje, voor als u mocht denken dat ik een klap van de molen heb gehad.  Oh, ik kan geen weerstand bieden als ik die fijne roze-groene stengels in de supermarkt zie liggen. Rabarber. Mmmm. Gewoon simpel in stukjes snijden, met een klein laagje water in de pan, een paar schepjes rietsuiker en een stukje verse gember. Aan de kook brengen, 15 minuutjes laten prutten en voila. En dan lekker gewoon zo of met lobbig geslagen slagroom erbij. Of met ijs. En het fijne is dat ik de pan alleen maar met Q hoef te delen: Erwin begrijpt niets van rabarber.

En dan die goulash. Ja, daar stond ik vanmorgen om 11 uur al aan te sloven. Want dat moet lang op staan. L-A-N-G! Een kilootje sukadelappen in blokjes snijden en zouten en peperen. 100 gram bacon, twee uien en drie tenen knoflook in stukjes snijden en zachtjes bakken. Ondertussen in een koekenpan de sukadeblokjes even aanbakken. Dan drie ontvelde tomaten even mee stoven met de baconprut. Een ontvelde paprika erbij en hop, ook nog wat kastanjechampignons. Een eetlepel karwijzaad erbij en ongeveer een halve eetlepel elk mild en pikant paprikapoeder. En vooruit, ook nog drie laurierblaadjes erbij. Vlees erbij, en nog ongeveer 300 ml runderbouillon. Laten koken en dan op een heel zacht vuurtje met rust laten. En vlak voor het eten nog een zakje diepvriesdoperwten toevoegen. Rijst erbij of brood of gekookte aardappeltjes, dat mag u helemaal zelf beslissen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s