Italiaans voor drie personen

Gisteren was weer zo’n dag. Om tien uur stond ik al te sloven in de keuken. Ik ging cannelloni maken. Nou ja, voor de cannelloni zelf gebruikte ik kant en klare verse lasagne vellen, het was namelijk te warm om zelf pasta te draaien. Bovendien had ik niet genoeg bloem hahaha!

Begin met het maken van een tomatensaus. Very simple. Een fijngesneden uitje en drie tenen knoflook vier minuten fruiten. Dan nog even 2 ansjovis filets erbij fruiten tot ze bijna gesmolten zijn. En nee, nu smaakt de saus niet naar vis maar het geeft een heerlijke lichtzoute bite. Twee blikken gepelde tomaten erbij. Acht minuten laten inkoken tot een dikke saus. Beetje peper en zout erbij en laten afkoelen.

Een grote zak spinazie laten slinken en laten afkoelen. Pijnpoompitjes roosteren en door de spinazie mengen.

En dan: in een ovenschaal maak je een dun bodempje met tomatensaus. Je neemt een vel lasagne. Daarop leg je een plak rauwe Italiaanse ham (dun gesneden!). Daarop een streep spinazie en wat ricotta. Beetje peper en zout erbij. Oprollen en in de ovenschaal.  Als je alle vellen gerold hebt de rest van de tomatensaus over de cannelloni verdelen. Versgeraspte Parmezaanse kaas erover heen en een klein half uurtje in de oven.

Hierbij had ik nog een kleine salade gemaakt van rucola, avocado en tomaat met een dressing van mayonaise, olijfolie, twee ansjovisfilets en wat zout en peper.

(Van een foto is het niet gekomen. De hongerige wolven hadden alles in no time verslonden)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s