Cinderella en het Amsterdam Light Festival

Ieder jaar gaan Erwin en ik rond de kerst naar een ballet, Cinderella deze keer. Een prachtig ballet met heel veel humor en de mooiste scène was toch wel toen de bosgeesten hun parasols omtoverden in wagenwielen en Cinderella haar cape liet opwaaien tot een pompoen, om zo de rit in de pompoenwagen naar het paleis te verbeelden, heel knap gedaan! Maar daar zijn natuurlijk geen foto’s van, want dat mag niet van Het Nationale Ballet.

Wat net zo betoverend mooi was, is het Amsterdam Light Festival. Komt dat zien, komt dat zien! Tot en met 20 januari liggen/staan/hangen kunstwerken met en van licht verspreid door het centrum van Amsterdam met de nadruk op het stuk Amstel tussen Hotel de l’Europe en Carré. De gevel van Hotel De Doelen werd versierd door een bewegend lichtkunstwerk, veroorzaakt door “te schilderen met water”. Vóór Het Muziektheater was een spookachtig spinnenweb zichtbaar en bij Carrré ligt een glazen ei in het water. “Mooi he…” verzuchtte ik iedere keer terwijl ik Erwin mijn tas in zijn handen drukte omdat ik nu eenmaal foto’s moet maken.

P1030591   P1030578   P1030599

Na het ballet slenterden we via de Groenburgwal en Staalstraat terug naar Hotel de l’Europe om nog even in stijl een afzakkertje te nemen in Freddy’s Bar.  We keken elkaar aan en zeiden tegelijkertijd dat we dit veel te weinig doen. Lekker met zijn tweeën even de stad in. Het eerste voornemen voor het nieuwe jaar is dus bij deze gemaakt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s