Cesar Millan for cats in the house?

P1030341Ik bedoel, ik heb niet echt problemen met de katten. Ze zijn zindelijk, ze lopen niet op de tafel (althans niet als wij er zijn), ze bedelen niet en zijn lief. Ook naar elkaar toe gaat het goed. Ze kunnen elkaar goed velen, slapen samen op één kussen en eten braaf hun brokjes uit hetzelfde schaaltje, delen dezelfde kattenbak. Ze ravotten en spelen en ja, de plukken haar vliegen dan in het rond maar het is allemaal vriendelijk.

Maar! Als die grijze met dat ene speciale propje aan het spelen is gaat het mis. De zwarte kan dan niet bij hem in de buurt komen of hij begint angstaanjagend te brommen. Op zich knap, want meestal heeft hij het propje dan nog in zijn bek. De zwarte, uit zijn schulp gekropen en behoorlijk brutaal, vindt dat meestal een goed moment om eens even te sarren en nog wat stapjes dichterbij te gaan zitten. Hij heeft geen interesse in het propje, want hij speelt niet met dingen. Maar gewoon, es effe kijken wat er aan de hand is. De grijze gromt harder, blaast zelfs. Het propje, maar alleen dat ene speciale propje ziet hij als ZIJN prooi en daar mag niemand bij komen. Uiteindelijk zijn wij het zat en pakken het propje af. Op dat moment is de rust meteen wedergekeerd. Er wordt niet meer gebromd en ze spelen lief verder of doen een tukje na alle consternatie.

De Sesamstraat aflevering over”delen” heeft die grijze waarschijnlijk gemist. Het propje weggooien heeft geen nut want dan wordt er een ander propje uitverkoren als die ene speciale. Maar om ’s morgens rond half zes wakker te worden van een brommende kat onder je bed is geen pretje…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s