Herfsteten

Gewoon omdat het nog lang geen zomer is. Jemig, als het zo door gaat gaan we voor hetzelfde geld gewoon naadloos over in de herfst.

Dus niet gezellig barbecuen en lichte salades eten maar stevige, hartverwarmende kost. Zoals een fijne beef stew, gepikt van de zeer smakelijke website “Can you stay for dinner?” En dan lekker met een bord op schoot dicht naast elkaar op de bank films kijken.

Maar voor het zover is moet er gekookt worden. Kan je meteen je koude handen warmen.

Mix versgehakte tijm en rozemarijn, drie eetlepels van elk, door elkaar met ongeveer een eetlepel versgehakte salie en zet apart.

Met neme stoofvlees, rundersuccade of iets in die geest en snij er blokjes van. Even omscheppen met wat bloem en in gedeeltes bakken zodat het een fijn bruin korstje krijgt. Gaar worden is op dit moment niet van belang, dat kom later. Het vlees ook even apart zetten.

Smoor in het braadvest met een extra scheutje olijfolie een gesnipperde ui en 3 gesnipperde teentje knoflook. Een glas rode wijn erbij en even losroeren. Helaas had ik niet goed gekeken en een fles rosé in mijn winkelkarretje gemikt.  Het blijkt helemaal niets uit te maken!

Het kruidenmengsel en twee laurierbladeren (hallo klein laurierboompje dat zo dapper groeit in de serre, ik kom even wat knippen bij je!) bij de ui doen en even doorroeren. Vlees erbij en een halve liter runderbouillon of fond. Lekker ene paar uurtjes laten stoven tot het vlees zowat van ellende uit elkaar valt.

Maar nee, u kunt nog niet achterover zitten, bovendien wilt u niet weg bij dat lekker warme fornuis. Snij 4 bleekselderijstelen, 4 wortels (of 1 winterpeen) en een aardappel in stukjes. Als het vlees lekker mals is mag de groente erbij en stoof nog lekker een half uurtje door.

Vlak voor het opdienen checken of het dik genoeg is. Zo niet dan een beetje maizena aangelengd met water erbij. Eventueel een beetje zout.

P1040259Pak twee (of meer!) mooie rustieke kommen, vul ze met de stew . Wat sneeën mooi brood erbij om de saus op te deppen kunnen ook geen kwaad. Nu nog een glas rode wijn op het tafeltje bij de bank en je liefste roepen. Eet smakelijk!

Een Reactie op “Herfsteten

  1. Hoe laat moet ik bij je zijn,.. Klinkt verleidelijk. Eet smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s