Tja…

Onderstaande opzet voor een blogje kwam ik tegen in mijn archief. Soms schrijf ik een paar regels, weet vervolgens niet wat ik ermee moet, en sla ze dan op tot een beter moment zich aandient, of meer inspiratie.

Van de week kwam ik deze tekst dus weer tegen, volgens mij dateert het orgineel van rond maart van dit jaar. De tekst klopt niet meer, want Quinten woont sinds 1 september niet meer bij ons. Hij heeft ervoor gekozen om weer bij zijn moeder te gaan wonen. Ik snap nog steeds niet helemaal goed waarom, maar het is zijn goed recht om het niet eens te zijn met bepaalde eisen en regels die wij stellen en daar zijn keuzes in te maken,

Als ik de tekst nog eens terug lees, meen ik iedere zin, ieder woord dat ik zeg. Quinten weet dit ook. Hij weet dat wij het heel erg jammer vinden dat hij niet meer bij ons woont. Jammer is niet eens het correcte woord, ik vind het heel erg en Erwin en ik zijn erg verdrietig geweest. Nu ebt dat gevoel weer een beetje weg, uiteindelijk wen je altijd weer aan een nieuwe situatie.

“Oh, klagen kan ik over zoveel dingen, vooral de laatste tijd. Zou het door het gebrek aan zonlicht en lente komen dat de dingen soms harder aankomen en zwaarder vallen?

Toen herinnerde ik me iets wat ik ooit bij Oprah (jaja, Oprah…) gezien had. Zij hield een Gratitude Journal bij, iedere dag moest ze 5 dingen opschrijven waarvoor ze dankbaar was: momenten, gebeurtenissen, gedachten, het kon van alles zijn.

 Mooi vind ik dat. Want ik heb zoveel in mijn leven waarvoor ik dankbaar mag zijn, waar ik blij mee ben. Geloof het of niet, het feit dat Q bij ons woont is er eentje van. Al laat ik dat niet altijd merken en zijn er vaak genoeg momenten dat ik hem even heel hard door elkaar wil schudden (of erger). Want ondanks alle gedoe en ergernis (en dat is veel op dit moment), ondanks alles zie ik dat Erwin blij is dat hij een van zijn zoons bij zich heeft, hem zijn ideeën, normen en waarden mee kan geven. Hem ZIJN zoon maken, want het is erg moeilijk om je kind op te voeden als het niet bij je woont.

 Want àls het goed gaat, is het ook gezellig, hebben we veel lol met zijn drieën en zijn het de mooiste dagen. Ik koester die dagen, en de gedachte eraan helpt, als ik weer zo’n moment heb dat ik hem achter het behang wil plakken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s