Een plek in de zon

Het tuinhuisjes virus steekt weer de kop op bij ons. Erwin en ik zitten er allebei anders in. Ik wil graag een plek waar we kunnen ontspannen, lekker buiten kunnen zitten, waar de katten tot laat in de avond achter de nachtvlinders kunnen aanrennen of lui in het gras liggen (dat laatste wil IK natuurlijk ook).

Engelse-wilde-romantische-tuin-Schuurtje-laten-overgroeien-veel.1354740837-van-FoxyIK zoek een plek met een huisje waar niet zoveel meer aan hoeft te gebeuren en met een tuin waar al een goede structuur in zit zodat ik naar mijn wens aanpassingen kan maken maar we wel meteen al kunnen genieten. HIJ, timmerman als hij is, wordt blij van het idee dat hij een huisje kan bouwen, omheiningen aanleggen, u kent het wel. Helaas werkt de arme man zes dagen in de week en voorzie ik dat als, we een plek met een nog (af) te bouwen huisje nemen, we de eerste komende twee jaar nog steeds op zes hoog zitten. Bovendien is het fijn om al klaar te zijn daar Het Algemeen Werk (ha, dat klinkt belangrijk, maar is niets anders dan een soort van corvee beurten om het tuinpark netjes te houden) mij ten deel zal vallen omdat dit altijd op zaterdag plaatsvindt. Dus. U begrijpt wat voor tuin “we” zoeken… 🙂

Met een lijstje met aantrekkelijke vrijgekomen tuinen reed ik naar tuinpark De Groote Braak. Ik was speciaal gespitst op tuin 221 aan een doodlopend straatje, met een prachtig huisje en een romantische pergola vol met blauwe regen. Na wat zoeken vond ik de tuin waar twee dames druk stonden te discussiëren. Ik vroeg of ik even rond mocht kijken. Dame 1 maakte een royaal kom-maar-binnen gebaar en riep mij enthousiast toe dat zij de tuin net had gekocht. Barst.

Inmiddels heb ik zelfs al een  Pinterest page aangemaakt en ik gooi daar alles op wat mij enigszins leuk lijkt om mijn aanstaande tuin om te toveren tot een waar paradijs. Want ik wil natuurlijk een grote steigerhouten tafel, en banken en oh, een buitenkeuken! Gezellige lichtjes en lampionnen in de bomen. Een veranda! Vogelvoeder dingetjes op veilige hoogte. Een hangmat om in te luieren. En.., en…, en…, u begrijpt, ik ga los.

Het aanschaffen van een huisje op een volkstuinpark is overigens een heikele en bijzonder ouderwets aandoende zaak:
<<polygoon journaal-stem aan>> “Men dient eerst lid te worden van de Bond van Volkstuinders. Nadat men de ledenpas voor aspirant-leden heeft ontvangen begeeft men zich naar het tuinpark naar keuze alwaar men zich op een zittingsdag kan laten inschrijven, onder medeneming van de aspirant ledenpas en een geldig legitimatiebewijs. Twéé weken na inschrijving kan met zich aanmelden voor een tuin.”<<polygoon journaal-stem uit>>

Poeh. De aspirant ledenpas is inmiddels aangevraagd en “men” zit zowat voor de brievenbus te wachten zodat “men” zich op 26 oktober naar het tuin park naar keuze kan spoeden om zich aan te melden…. Wordt vervolgd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s